Narava kot ogledalo


‘Ne vidimo stvari kot so.

Vidimo jih kot smo mi.’

Anais Nin

 

Obožujem naravo, prav zares. Tudi ti? Moji najljubši kotički so tisti, ki so manj obiskani in odmaknjeni od uhojenih poti. Pa tvoji? Skozi lastne izkušnje v gozdu sem ugotovila, da nam narava nudi okolje, ki je bistveno več kot le prostor za rekreacijo.

Veliko oziroma vedno več ljudi srečujem v naravi. Potrebujemo jo. Nekaj nas vleče v naravo. Pogosto je razlog sprehod, psičkanje, rekreacija, šport, nabiranje, sproščanje. Kakršnokoli preživljanje časa v naravi je vsekakor odlično preživeti čas.

Vsak lahko zazna, tudi otrok, da se po obisku narave počuti drugače. Manj napeto, obremenjujoče, stresno. Bolj umirjeno, sproščeno, napolnjeno življenjske energije. Daljši kot je preživeti čas v naravi bolj se to jasno odrazi.

Naše delovanje v naravi je pogosto podobno našim dnem. V kolikor so naši dnevi hitri + stresni se to odraža v preživljanju časa v naravi: hitra hoja, usmerjen pogled v tla (um je v svojem svetu), glasni pogovori, slušalke na glavi, telefonski pogovori, glasba iz telefona. Veliko akcije, ki je že tako dovolj prisotna v naših dneh.

Narava ti daje prostor, da to spoznaš in osebno + duhovno rasteš. Uči te tvoje prave narave. Z njo se lahko spoznavaš, učiš, napreduješ. Deluje kot ogledalo. Nudi priložnost, da preko opazovanja vidiš + čutiš kdo si. Vse to je ogledalo o tem, kako deluješ in kako živiš. Starodavna plemena in tradicije so svoje odgovore iskala v naravi.

To lažje počneš, če se v naravo odpraviš sam/a. Ne govorim proti druženju v naravi. Ta zapis je vezan na spoznavanje same/ga sebe, za kar potrebuješ samoto in tišino. Tišina je lahko na začetku malce naporna zaradi navade stalnega hrupa, a je za današnji način življenja tako potrebna.

V hrupu + hitenju ni jasnih odgovorov, niti tihega glasu srca. V naravi lahko najlažje slišiš sebe, svoje želje, svojo življenjsko pot. Seveda, saj je to naš prvotni dom, naša pranarava, vendar smo na to s sodobnim načinom življenja pozabili. Tišina je izredno močna in prinaša odgovore na tvoja vprašanja, če jih uspeš ujeti in videti.

Kateri del tebe v tem obdobju želi rasti lahko izveš na brezplačni delavnici Spoznaj se skozi svoj najljubši cvet. Sporočilo nosi tvoj najljubši cvet. Sporočila so lahko vezana tudi na rast posla. Ta način spoznavanja je tako zanimiv in čaroben, da sem vedno navdušeno presenečena. Za razpisane datume in prijavo klikni tukaj.

Pozdravljam te.

 

Nove vrednote

PREBERI

Vrtnica moj’ga srca

PREBERI

Cvetna alkimija

PREBERI