Cvetna alkimija


Poslanstvo umetnosti ni posnemati naravo, temveč jo izraziti.

Honoré de Balzac

 

Alkimija je skrivnostna umetnost in čarovnija. Je veda srednjega veka, ki je poskušala spreminjati nežlahtne kovine v zlato ali srebro. V naravi je vse čarovnija. Seme želoda postane mogočen hrast. Kot bi sama Narava imela v roki čudežno paličico, s katero ustvarja magičnost pokrajin in cvetov.

Vsako mešanje rastlin v obliki čaja, eteričnega olja ali prehrane je izražanje narave. Vsak pristop na drugačen način deluje na nas. Povezovanje različnih ali istih delov rastlin v eno mešanico je umetnost, ki ustvarja drugačen vpliv kot posamezen del.

Rastline so antene Zemlje. S koreninami segajo globoko in so del njene modrosti in izkušenj v obdobju 4,8 milijard let. Zemlja se spreminja. To je težje sprejeti, ker se dogaja prikrito našim očem. Vsa materija sestoji iz energije, vibracij in frekvenc, ki jo narekujejo. Velja za planet ali človeško telo.

Cvet predstavlja najvišji potencial, ki ga lahko rastlina doseže. Za razliko od ostalih delov cvet zbira in oddaja veliko sončne svetlobe. Ima največji bioenergijski potenical, saj je reprodukcijski organ rastline in vsebuje največ življenjske moči. Zato so eliksirji narejeni iz cveta in ne iz drugih delov rastline.

Povezanost rastlin z Zemljo in stremenje k Soncu meni predstavlja smer, kako naj bi se naravnal tudi človek: povezan z Zemljo stremi k svojim najvišjim potencialom in močem. V teh časih nepopisnega stresa vedno bolj ugotavljam, da je taka naravnava ne le potrebna, ampak vse bolj nujna.

Cvetni eliksirji delujejo preko akupunkturnih meridianov in pomagajo sprostiti vzorce in načine delovanja, ki omejujejo in krčijo. Kot bi se znotraj tebe umikala zavesa megle, ki onemogoča videnje širših obzorij, lastnega delovanja in zavedanja. To se lahko na telesu odraža kot npr. sproščen obraz, pokončna drža, živahne oči.

Ob tem bi morda kdo pomislil ‘new age’. Pa pravzaprav ni, ker so ta vidik vibracijske medicine uporabljali že Aborigini, stari Egipt in po nekaterih zapisih že prej. Danes je v Evropi najbolj poznan angleški sistem cvetnih esenc dr. Edwarda Bacha.

Sama verjamem v domače rastline, ki so potrebne naši deželi in času za oporo in rast. Najbolj potrebuješ tisto, kar raste doma. Iščem večinoma divje rastoče. Uporabljam izraz eliksirji zaradi svoje formulacije in v izogib mešanju izraza z esencialnimi (eteričnimi) olji.

Cvetni alkimist je nekdo, ki ti pomaga pri preobrazbi od znotraj navzven s po-močjo cvetov. Tvoja odločitev in zavzetost je ključna. Cvetni eliksirji so zavezniki in pomočniki na poti. Oseba te na tej poti podpira in svetuje. Kombinacija je močna priložnost za rast, ki jo potrjujejo rezultati v praksi.

Moj cvetni trenutek nudi tako priložnost. Sestavlja ga delavnica in svetovanje. Z njuno podporo začutiš svoj način uporabe cvetnega eliksirja. Delavnica ti da minutni ritual Moj cvetni trenutek. Jaz sem v dodatno podporo še en mesec, da se ti ritual uspešno umesti v vsakdan. Za darilo prejmeš cvetni eliksir. Na razpisane termine se lahko prijaviš tukaj.

 

Nove vrednote

PREBERI

Vrtnica moj’ga srca

PREBERI

Cvetna alkimija

PREBERI